Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблеми с оборотите

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Благодаря за линка, мисля да посетя този сервиз. Аз пак да попитам- някои посещавал ли е фирменият сервиз на Алфа във Варна или София с идея да оправят проблема с оборотите. Да не би да се окаже, че само си пишем и сменяме части, а никои не отишъл при хората които би трябвало да знаят най-добре решението.
    SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

• Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщение
      Благодаря за линка, мисля да посетя този сервиз. Аз пак да попитам- някои посещавал ли е фирменият сервиз на Алфа във Варна или София с идея да оправят проблема с оборотите. Да не би да се окаже, че само си пишем и сменяме части, а никои не отишъл при хората които би трябвало да знаят най-добре решението.
      Аз мога да кажа за сервиза на Фиат в Търново. Не могат да го оправят. Казват, че това само в София в АутоИталия..
      Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

• Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщение
        Благодаря за линка, мисля да посетя този сервиз. Аз пак да попитам- някои посещавал ли е фирменият сервиз на Алфа във Варна или София с идея да оправят проблема с оборотите. Да не би да се окаже, че само си пишем и сменяме части, а никои не отишъл при хората които би трябвало да знаят най-добре решението.

Да ти кажа честно, много е вероятно Вихрен от Алфа-Ромео Варна да е оправил моя проблем. Аз ходих при него заради променливи обороти. Човека ми чисти дросела и какво ли не. После адаптация на компютъра (както сам ми каза имат последните версии на софтуера) и за сега проблем с оборотите определено нямам...вече трета седмица

така, че ти го препоръчвам !
        Aprilia Mojito & XTrail '06 T30 QR25 AT
        Ex Alfa 156 1.8 TS Sportwagon '00 /Alfa164 2.0 TS /Alfa155 2.0 TS /Alfa33 1.5 4x4
        Lancia Ypsilon '02

Comment

• Първоначално публикувано от KirilSol Покажи съобщение
          Да ти кажа честно, много е вероятно Вихрен от Алфа-Ромео Варна да е оправил моя проблем. Аз ходих при него заради променливи обороти. Човека ми чисти дросела и какво ли не. После адаптация на компютъра (както сам ми каза имат последните версии на софтуера) и за сега проблем с оборотите определено нямам...вече трета седмица

така, че ти го препоръчвам !
          Както се спомена вече и в другата тема - Адаптация му е майката. Правилната Адаптация, Николай.

Comment

• Първоначално публикувано от Stranger65 Покажи съобщение
            Адаптациата е изключваш всички консуматори, даваш на контакт за 90 сек. изключваш от контакт и си готов. Без да палиш и пипаш каквото и да било докато си на контакт. Дори и СД-то изкл
            Не си прочел всичко докрай обаче.......Вярно е че това е един от "бабешките" методи и сработва понякога но не е само с тези 90 сек. след тях има още няколко "ритуала"
            Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
            sprint tropheo
            155/1.8
            156/2.0 Selespeed

Comment

• Няма да изненадам никой, ако кажа, че и аз имам този проблем. Още при закупуването го имаше.
              отидх в сервиз и се започна: смени това смени онова. Не смених нищо и сега не съжалявам. Изчистиха ми дросела в един прехвален сервиз. Нищо не ми занулиха, закачваха и комп. хахахахаха. Карах я така и дросела сам си се "занули" след около месец каране. Сега пак клати обороти и аз ще режа пина. Въпреки, че след почистването на дросела поне спря да гасне.

Comment

• Първоначално публикувано от fiore Покажи съобщение
                Не си прочел всичко докрай обаче.......Вярно е че това е един от "бабешките" методи и сработва понякога но не е само с тези 90 сек. след тях има още няколко "ритуала"
                Daj (Дай) и останалите ритуали де
                Last edited by fiore; d.m.y г., 12:19.

Comment

• Проблема е до правилна настройка на дросела и адаптация. И ламбда сондата за смесособразуването при първоначално палене. Ламбдата на тая кола започва даработи със самото запалване. Мерихме и се установи, че наистина подгрява веднага и започва да работи веднага, но се бърка като луда. Ту скача на богата смес, ту на бедна, ту дава пробив към маса... и това със сонда на 10 000 км. Като поработи 1 минута застава на 0,9 фактор и 0,5 мВ и заспива. И дори и топла да е при първо палене вибаги се шашка. Ту богата, ту бедна, ту богата, ту бедна... като изфорсирам 3, 4 пъти и после си седи нормално. На лаптопа пак дава ту богато ту бедно, но в много малки граници. В началото иначе скадо почти до макс богата.

Тези дни ще откача подгряването и ще пробвам да карам така. Карах иначе с изцяло откачена сонда и няма грижи. Но това не е решение.

Comment

• Ще и съкратиш животеца на сондата така и то доста
                    156 1,8 ТS 99
                    Nissan Murano 2005

Comment

• Първоначално публикувано от Novachev Покажи съобщение
                      Ще и съкратиш животеца на сондата така и то доста
                      Предполагам 2 x 5 км. нищо няма да и стане.

Comment

• Първоначално публикувано от Stranger65 Покажи съобщение
                        Daj и останалите ритуали де
                        Дава се на контакт и се чака 90 сек, контакта се връща и се изчаква още толкова, след това двигателя се пали без газ и се оставя да работи без подаване на газ още 90 сек. Това поне пише в едно писание на "британски". Ще се опитам да го издиря и да го постна по някое време. Не знам колко е вярно но от време на време сработва.
                        Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
                        sprint tropheo
                        155/1.8
                        156/2.0 Selespeed

Comment

• Дори през Алфадиага адаптацията понякога увисва и след ресета колата си пали нормално, но веднага гасне - не винаги се случва, но все пак......вече изобщо не съм убеден че тоя метод с 90те секунди бачка.....
                          "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                          F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

• Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
                            Дори през Алфадиага адаптацията понякога увисва и след ресета колата си пали нормално, но веднага гасне - не винаги се случва, но все пак......вече изобщо не съм убеден че тоя метод с 90те секунди бачка.....
                            Ами... НЕ...БА...ЧКА!

Comment

• Първоначално публикувано от fiore Покажи съобщение
                              Дава се на контакт и се чака 90 сек, контакта се връща и се изчаква още толкова, след това двигателя се пали без газ и се оставя да работи без подаване на газ още 90 сек. Това поне пише в едно писание на "британски". Ще се опитам да го издиря и да го постна по някое време. Не знам колко е вярно но от време на време сработва.
                              При хубав дебитомер и всичко наред - става

Comment

• И аз искам да потвърдя! На моята съм го изпробвал лично, когато си сменях дебитомера (още не бях си направил интерфейсния кабел) и методът работи за EMS - BOSCH Motronic 1.5.5!
                                Last edited by fade; d.m.y г., 16:20.
                                Have A Nice Day
                                o/_______\o
                                (Оo=\°/=oO) Alfa Romeo 156 1,8TS '00 ГИ "Фобос"
                                []=о===о=[]

Comment

Working...
                                X